Kuchyně – rady a tipy

V kuchyni energie čchi ovlivňuje veškeré jídlo, které v ní připravujeme. Je tedy důležité, aby se do kuchyně dostávalo co největší množství energie, protože i to co dostáváme do žaludku má vliv na naše zdraví. Proto je kuchyně jedna z nejdůležitějších místností v celém Feng-šuej a o tom také svědčí vyhlášené asijské speciality.

Sporák a veškeré další spotřebiče bychom měli udržovat v dokonalé čistotě a plně funkční. Doporučuji plynové sporáky oproti elektrickým, protože ve Feng-šuej je oheň lepší energie. Sporák by navíc neměl být umístěn hned vedle dřezu, kvůli dvěma rozdílným elementům (voda a oheň). Pokud toto nejde jinak vyřešit, můžete umístit mezi tyto elementy alespoň desku.

Není potřeba držet ve skříních a ledničkách veliké zásoby jídla. V dnešní moderní době si můžeme koupit cokoliv a kdykoliv, takže je lepší mít doma jen nejnutnější potraviny. Nebudu ani zdůrazňovat, jak je důležité pravidelně procházet potraviny a kontrolovat jejich trvanlivost.

Stejné je to i s různými příbory, vařečkami či sadami nádobí. Kolik z tohoto příslušenství skutečně používáte? Vždy je lepší mít od každého méně kusů.

Nože, jejichž špičaté hroty vysílají do prostoru negativní energie, by měly být uloženy do šuplíky. Nenechávat je nikdy na lince či pověšené na magnetické liště.

Kuchyňská linka by se měla samozřejmě udržovat čistá, bez hromad nádobí a podobně.

Jiří Tůma

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *